kedd, november 13, 2018

KARÁCSONYI MŰHELY ÉS EGÉSZSÉGNAP

Egyesületünk a Megyekorzón

"Ne hagyd (el) magad!" Egészség- és Sportnap a palotavárosban. Összefoglaló

2011. május 22-én a székesfehérvári Tolnai Utcai Általános Iskolában az É-L-E-T Egyesület tagjai megrendezték a „Ne hagyd (el) magad!” Egészség- és Sportnapot. Főtámogatóink a Székesfehérvár MJV Önkormányzata és az Alba Takarékszövetkezet volt. Nagyon szépen köszönjük támogatásukat!

NE HAGYD (EL) MAGAD!

2011. MÁJUS 22. 10-16 ÓRÁIG

”NE HAGYD (EL) MAGAD!”

Egészség- és Sportnap a Palotavárosba

Sok szeretettel meghívunk mindenkit az

É-L-E-T Egyesület által megrendezésre kerülő Egészség-és Sportnapra!

Bővebben...

Prevenciós célú előadás az emberkereskedelemről

A felelősségi programhoz kapcsolódóan, 2010 végétől kezdődően, az Extrém Generáció Egyesülettel közösen osztályfőnöki órákat, illetve prezentációkat tartunk a fiatalokat veszélyeztető emberkereskedelem, szexrabszolgaság témakörében. A fiatalok információt kaptak a modernkori rabszolgaság formáiról, az emberkereskedelem fogalmáról, az áldozattá válás körülményeiről, az emberkereskedelem elleni küzdelem lehetséges eszközeiről. Legutóbb a Kodolányi szakközépiskola egyik osztályában volt hasonló előadás az osztályfőnöki óra keretében. Az emberkereskedelem egy olyan szervezett illegális ipar, amelyben minden nemzet érintve van. A társadalmi felelősségvállalás (CSR) egyik lehetséges témaköre. Miközben a statisztikák sokkolóan hathatnak, fontos észben tartani, hogy minden egyes szám mögött konkrét emberélet húzódik.

Feng Shui

A Feng Shui a térrendezés művészete, amely a fizikai testen kívüli energiatér rendezésével foglalkozik, eredete Kínába, körülbelül ötezer évre nyúlik vissza.

A Feng Shui alkalmazásának célja, a szép és harmonikus életterek kialakítása, amelyek ösztönzően hatnak az emberre. A Feng Shui teremtette harmónia feladata, hogy javítsa az emberek egészségi állapotát, fokozza életkedvüket és személyes fejlődésüket, illetve, hogy jólétet, bőséget teremtsen az életükben.

A Feng Shui lényege, hogy életünket, egészségünket, sikerességünket alapvetően befolyásolja az a ház, lakás, munkahely, amelyben élünk vagy dolgozunk. A Feng Shui elmélete szerint a lakásunk a testünk leképezése; a bejárati ajtó a szájnak, az ablakok a szemnek, a folyosók az artériáknak és a beleknek, a falak pedig a bőrnek felelnek meg. Minél egészségesebb és harmonikusabb az épület "teste" kívül és belül, annál hatékonyabban segíti, táplálja vágyaink beteljesülését.

A Feng Shui nyolc életterületet határoz meg, amelyre hatást gyakorolhatunk:
. - karrier, emberi kapcsolatok
. - házasság, szerelem
. - egészség, család
. - gazdagság, siker
. - segítőkész emberek, utazás
. - kreativitás, gyerekek
. - önművelés, tudás
. - hír, hírnév

Fürst Valéria  Feng Shui tanácsadó segítségével, jobbá és harmonikusabbá teheti otthonát, munkahelyét, mindennapi életét.
Kapcsolat  felvétele: a  20 327-6609  telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.    e-mail címen.

Nyelvtanulási támogatás másképp

Egyesületünk német anyanyelvű tagja igény szerint részt vesz a német tanórán, és a tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérése érdekében segíti a gyerekek német tanulását, helyes kiejtését, felkészülését versenyekre és a zsűri munkáját.

Kapcsolat  felvétele: Farkas Marion Tel.: 20 455-3977 vagy az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   e-mail címen.

Eddigi tevékenységünkről részletes infó a Programok 2012  menüpont alatt található.

Vércukormérés

2009. évi SZJA 1%-ából vásárolt vércukormérő készülékkel szakemberünk segítségével lehetőség van a szűrővizsgálat igénybevételére. Igény bejelentése, illetve kapcsolat felvétele: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 20 3931944 telefonszámon.

"KARÁCSONYI AJÁNDÉKMŰHELY"

”MOZDULJ AZ EGÉSZSÉGÉRT!” 2012.

Együttműködés a Tóvárosi Iskolával

Együttműködési megállapodás keretében német anyanyelvű tagunk, Farkas Marion a Tóvárosi iskola németet tanuló ötödikeseit segítette a versenyre való felkészülésnél,  a nyelv még tökéletesebb kiejtés, hangsúlyozás elsajátítása érdekében. A gyerekek az országos német színjátszó versenyen – amit Budapesten, az Osztrák Intézetben rendeztek 2012. február 15-én - az osztrák írónő, Mira Lobe  Die Geggis című meséjét mutatták be. A produkcióval első helyezést nyertek el. Nagyon ügyesek voltak, gratulálunk nekik!

"KARÁCSONYI AJÁNDÉKMŰHELY" 2013.

További cikkeink...