É-L-E-T
Egyesület

Friday, December 06, 2019
Deutsch (DE-CH-AT)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Címlap Archívum Hírek 2013.

Hírek 2013.

Vércukorszint mérés

There are no translations available.

2013.10.09.
Székesfehérvár

Az Egyesület szakembere az É-L-E-T Egyesület saját mérőkészülékével vércukorszínt mérést végzett a Palotavárosi Jóbarátok Nyugdíjas Egyesülete székhelyén. A vizsgálatot 19 fő kérte. 

2013.11.06.
Székesfehérvár

Az Egyesület szakembere az É-L-E-T Egyesület saját mérőkészülékével vércukorszínt mérést végzett az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubja székhelyén. A vizsgálatot 33 fő kérte. 

„Karácsonyi Ajándékműhely”

There are no translations available.

„Karácsonyi Ajándékműhely” 

2013. december 1.   

Székesfehérvár - Tolnai Utcai Általános Iskola

 

Karácsonyi Műhelyünkben a gyerekek, illetve a családok saját kezűleg karácsonyi ajándékokat készíthettek, mint például nyakláncot, karkötőt, mézeskalácsot, hűtőmágnest, karácsonyfadíszt szalmából, gipszből és fából, hímzett terítőt, ajándékokat filcből, kontúrmatricás képet, vagy dekupázs technikával készített üdvözlőlapot. Az idős generáció tagjainak bevonásával kézimunka foglalkozás került megrendezésre, ahol a fiatalok elsajátíthatták a kötés, horgolás és hímzés fortélyait. A mikulás ajándékokkal lepte meg a résztvevő gyerekeket. A rendezvényre látogatók számát mintegy 200-250 főre becsülték a szervezők. A program a 2012. évi SZJA 1%-ból befolyt pénzből, valamint a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából volt finanszírozva.

Együttműködő partnerek: Zrínyi Cukrászat/Sütikuckó, Horváthné Zsuzsa, Tolvainé Éva, Tolvaj Mihály, Palotavárosi Jóbarátok Nyugdíjas Egyesület, Szemeti Istvánné, Fergencsné Anikó, Kresz Zsuzsa, Bálint Gézáné, Tolnai Utcai Általános Iskola. 

„Mozdulj az egészségért!” Családi nap a Palotavárosban

There are no translations available.

„Mozdulj az egészségért!” Családi nap a Palotavárosban

2013. június 2.   

Székesfehérvár - Tolnai Utcai Általános Iskola

 

Az Egyesület a fenti napon megrendezte a „Mozdulj az egészségért!” Családi napot. Főtámogató a Székesfehérvár MJV Önkormányzata volt. Számos ingyenes egészségügyi szűrések álltak a látogatók rendelkezésére, mint például hallásvizsgálat és szaktanácsadás, Schlüssler arcdiagnosztika és terápia, tájékoztatás magneter terápiáról, reflexológia, tüdőkapacitás mérés, energia- egészségszint mérés+tanácsadás, mozgásszervi diagnosztika, testtömeg index és testzsír százalék, vércukorszint és vérnyomás mérése, CO-mérés.  Amíg a felnőttek a szűréseken vettek részt, illetve a szakemberekkel beszélgettek egészségükről, addig a gyermekek sportolhattak az udvaron. Számos sportprogrammal és versennyel készültek a szervezők, amelyeken a rendezvényre látogatók is részt vehettek. Az alábbi sportprogramok kerültek megrendezésre: kosárlabda, foci, ping-pong, Nordic Walking, karate, Tai Chi és játékos ügyességi feladatok. Első alkalommal részt vett a BOCS Alapítvány is környezetvédelmi programjaival. Volt nyári táborbörze a Székesfehérvár Ifjúságáért Egyesülettel is.

Nem titkolt cél volt ezen kívül a közösségteremtés, illetve a fogyatékosság társadalmi elfogadásának segítése emocionális megközelítésben. A SINOSZ és LÁRKE bemutatóinak, játékos feladatainak célja, hogy az emberek érzelmileg is közelebb kerüljenek a fogyatékkal élő emberekhez és segítse elfogadásukat. A látogatók tájékoztatást kaphattak az életvitel, az egészséges életmód és a sportolás tekintetében.

A látogatóknak lehetősége nyílt nevezési lappal abszolválni a különböző programpontokat.  A lap visszaadásakor kapott tombolajeggyel főleg sportolással, egészséges életmóddal összefüggő, illetve egyéb felajánlásokból eredő ajándékokat nyerhettek a résztvevők, melyek a rendezvény végén kerültek kisorsolasra.

Együttműködő partnerek:FMK Székesfehérvári Járási Népegészségügyi Intézete, BOCS Alapítvány, KIND Halláscentrum, Bodnár Aranka, Csehely Zsuzsa, Páczné Bata Edit természetgyógyász, Peditopan Kft., Mabuhasz Egyesület, Székesfehérvár Ifjúságáért Egyesület, Levendula Játszóház, Alba Control Karate Egyesület, SINOSZ, LÁRKE, FEMSZISZ, Gyöngyösi István, Tupperware, FS Hungary Kft., Tolnai Utcai Általános Iskola. 

É-L-E-T-infó kiadvány

There are no translations available.

É-L-E-T-infó kiadvány

2013. március

Székesfehérvár

Elkészült a 2013/1. számú É-L-E-T-infó kiadvány, melynek címe: „Tartósítás házilag, avagy hogy
kerül a napfény és a jó levegő egy befőttes üvegbe?”. A kiadvány felkerült az Egyesület honlapjára, illetve a többi kiadvánnyal együtt ingyenesen terjesztésre került a rendezvényeken. 

Részvétel a német nyelvórákon a Tóvárosi Általános Iskolában

There are no translations available.

2013. január 13.

Székesfehérvár

 

Az együttműködés célja: az Iskola és az Egyesület közösen biztosítja, hogy az Egyesület német anyanyelvű tagja igény szerint részt vesz a német tanórán, és a tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérése érdekében segíti a gyerekek német tanulását, helyes kiejtését, illetve versenyeken a zsűri munkáját.

 

Az Egyesület tagja összesen 4 órát töltött a gyerekkel, és a német nyelvű „Miri und Moro” című színdarab begyakorlása során segítséget nyújtott a szavak kiejtésében, hangsúlyozásában. A gyerekek a Budapesten megrendezésre kerülő OLIMA országos versenyen első helyezést értek el.