É-L-E-T
Egyesület

Friday, December 06, 2019
Deutsch (DE-CH-AT)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Címlap Archívum Hírek 2012.

Hírek 2012.

„Karácsonyi Ajándékműhely”

There are no translations available.

„Karácsonyi Ajándékműhely” 

2012. december 2.   

Székesfehérvár - Tolnai Utcai Általános Iskola

 

A karácsonyi ajándékozás sok családnak nagy gondot okoz, mivel egyre többen élnek nehéz anyagi körülmények között. Ezzel párhuzamosan a gyerekek „zsebpénze” is zsugorodik. Rendezvényünkkel ezen szerettünk volna segíteni. Karácsonyi Ajándékműhelyünkben a gyerekek (és a felnőttek is) készíthettek saját kezűleg karácsonyi ajándékokat, mint például mézeskalácsot, nyakláncot, karkötőt, gipszfigurát, hűtő mágnest, hímzett terítőt, szemüvegtartót, karácsonyfadíszt, textilfestéssel díszített terítőt, kontúrmatricás képet vagy dekupázs technikával készített üdvözlőlapot. Az idős generáció tagjainak bevonásával kézimunka foglalkozást is kínáltunk, ahol a fiatalok elsajátíthatták a kötés, horgolás és hímzés fortélyait. Még a rendezvény után is, egészen karácsonyig – keddi napokon - a kézimunkákhoz segítséget nyújtottak a Palotavárosi Jóbarátok Nyugdíjas Egyesület tagjai a Sütő utca 16. szám alatti székhelyen. A rendezvényt a 2011. évi SZJA 1%-ból befolyt pénzből, valamint a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából finanszíroztuk.

Együttműködő partnereink voltak: Sütikuckó, Horváthné Zsuzsa, Lotz Csilla, Palotavárosi Jóbarátok Nyugdíjas Egyesület, Horváthné Zsuzsa, Lotz Csilla, Szemeti Istvánné, Fergencsné Anikó, Kresz Zsuzsa, Tolnai Utcai Általános Iskola.

„Mozdulj az egészségért!” Családi nap a Palotavárosban

There are no translations available.

„Mozdulj az egészségért!” Családi nap a Palotavárosban

2012. június 3.   

Székesfehérvár - Tolnai Utcai Általános Iskola

 

Egyesületünk fenti napon megrendezte a „Mozdulj az egészségért!” Családi napot. Főtámogatónk a Székesfehérvár MJV Önkormányzata volt. Számos ingyenes egészségügyi szűrések álltak a látogatók rendelkezésére, mint például légzésfunkció (COPD) vizsgálat, mozgásszervi diagnosztika, testtömeg indexszámítás, testzsír százalék-, és vérnyomásmérés, vércukorszínt mérés, hallásvizsgálat és szaktanácsadás, biorezonancia - belső szervi állapot felmérés. Amíg a felnőttek a szűréseken vettek részt, illetve a szakemberekkel beszélgettek, addig a gyermekek sportolhattak az udvaron. Számos interaktív sportprogrammal és versennyel készültünk. Az alábbi sportprogramok kerültek megrendezésre: kosárlabda, foci, ping-pong, Nordic Walking, karate, Zumba, gyermektánc és Safe Aerobic, játékos ügyességi feladatok. Volt nyári táborbörze a Székesfehérvár Ifjúságáért Egyesülettel is.

Nem titkolt célunk volt ezen kívül a közösségteremtés, illetve a fogyatékosság társadalmi elfogadásának segítése emocionális megközelítésben. A SINOSZ és LÁRKE bemutatóinak, játékos feladatainak célja, hogy az emberek érzelmileg is közelebb kerüljenek a fogyatékkal élő emberekhez és segítse elfogadásukat. A látogatók tájékoztatást kaphattak az életvitel, az egészséges életmód és a sportolás tekintetében.

A látogatóknak lehetősége nyílt nevezési lappal abszolválni a különböző programpontokat.  A lap visszaadásakor kapott tombolajeggyel főleg sportolással, egészséges életmóddal összefüggő, illetve egyéb felajánlásokból eredő ajándékokat nyerhettek a résztvevők, melyeket a rendezvény végén sorsoltunk ki.

Együttműködő partnereink voltak: Mabuhasz Egyesület, FMK Székesfehérvári Népegészségügyi Intézete, Székesfehérvár Ifjúságáért Egyesület, FS Hungary Kft., KIND Halláscentrum, Peditopan Kft., Oriflame, Energy / Ostorháziné Jánosy Ibolya, Alba Control Karate Egyesület, Némethné Lédig Gabriella, LÁRKE, FEMSZISZ, Gyöngyösi István, Kresz Vivien, Tolnai Utcai Általános Iskola.

Egyesületünk a VII. Megyekorzón

There are no translations available.

Egyesületünk a VII. Megyekorzón

2012. május 19.

Székesfehérvár

 

Negyedik alkalommal voltunk jelen a Megyekorzón, melyen ingyenesen terjesztettük É-L-E-T-infó kiadványainkat.

Egészségügyi szűrések a Tóvárosi Általános Iskolában

There are no translations available.

Egészségügyi szűrések a Tóvárosi Általános Iskolában

2012. április 21.

Székesfehérvár

 

Fenti napon a Tóvárosi Általános Iskola Olimpiai Projektnapot szervezett. Felkérésükre Egyesületünk megszervezte a diákok számára elvégezhető egészségügyi szűréseket. Nevezetesen: látásellenőrzés, hallás vizsgálat, mozgásszervi diagnosztika, vérnyomás és vércukorszint mérés, CO-mérés. Köszönjük a szakemberek közreműködését!

 

Együttműködő partnereink voltak: FMK Székesfehérvári Népegészségügyi Intézete, Zalka Optika, KIND Halláscentrum, Peditopan Kft.

Egyesületünk a VI. Megyekorzón

There are no translations available.

Egyesületünk a VI. Megyekorzón

2012. április 14.

Székesfehérvár

 

Harmadik alkalommal voltunk jelen a Megyekorzón, melyen az előző három É-L-E-T-infó kiadvány mellett a 2012/1-es „Teák a kertből” valamint a 2012/2-es „Ízesítsünk természetesen - só helyett fűszer!" című kiadványokat is terjesztettük. Előbbi a kertben vagy cserépben házilag termeszthető teákra vonatkozó tanácsokat tartalmazza, utóbbiban pedig az olvasható, hogy só helyett mit milyen természetes fűszerrel ízesíthetünk.

Együttműködési megállapodás a Tóvárosi Általános Iskolával

There are no translations available.

Együttműködési megállapodás a Tóvárosi Általános Iskolával

 

2012. január 3.

Székesfehérvár

 

Az együttműködés célja: Az Iskola és az Egyesület közösen biztosítja, hogy az Egyesület német anyanyelvű tagja igény szerint részt vegyen a német tanórán, és a tanulók tehetsége szerinti maximális eredmény elérése érdekében segítse a gyerekek német tanulását, helyes kiejtését, illetve versenyeken a zsűri munkáját.

Tagunk 2012.01.10 - 02.15-ig összesen 15 órát töltött az ötödikes diákokkal és segítséget nyújtott a német nyelvű „Die Geggis” című színdarab begyakorlása során a szavak kiejtésében, hangsúlyozásában. A gyerekek a Budapesten megrendezésre kerülő OLIMA országos versenyen első helyezést értek el.