É-L-E-T
Egyesület

Friday, December 06, 2019
Deutsch (DE-CH-AT)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Címlap Címlap Kezdeményezéseink

Kezdeményezéseink

Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért!

There are no translations available.

  Hosszú hónapok szakmai munkáját követően, 2008. február 19-én, az É-L-E-T Egyesülettel karöltve, a város polgármestere útjára indította a Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! programot. Székesfehérvár felelősségi programja és a mögötte álló szakember bázis hivatott elősegíteni a környezet megóvására, egészségünk megőrzésére és a közbiztonság javítására irányuló törekvéseket oly módon, hogy információkkal és kapcsolatokkal segíti olyan újszerű kezdeményezések megfogalmazását és megvalósítását, melyek azon túl, hogy kapcsolódnak a város közép- és hosszú távú stratégiai célkitűzéseihez, elősegítik és erősítik az itt élők, dolgozók, tanulók közösségi szerepvállalását. Meggyőződésünk, hogy mindannyian tehetünk valami jót annak érdekében, hogy gyermekeinkkel egy tiszta, környezetbarát, egészséges és biztonságos országban éljünk.
Bővebb információ: www.fehervarert.hu

Felelősen Gondolkodó Önkormányzati Közösségek oldala (2009- )

There are no translations available.

 A Felelősen Gondolkodó Önkormányzati Közösségek segítik és mozgósítják a település intézményeit, vállalatait, vállalkozásait, társadalmi és civil szervezeteit, valamint a lakosságot olyan felelős gondolkodásban és cselekvésben:  -  amellyel folyamatosan jobbítani lehet a közösségi létet és az egyéni életminőséget;
-  ami segít a kulturált, környezetbarát, emberközpontú munkakörülmények kialakításában;
-  ami segíti a tiszta és igényes lakó és közterületi környezet megvalósulását;
-  amellyel természetessé válik a másokkal szembeni tolerancia, türelem és felelősség;
-  amelyben egyformán fontos minden generáció, a múlt értékei és az élhető jövő egyaránt.
Bővebb információ: www.ezatrend.hu

Fehérvárért Tehetségpont® (2010-)

There are no translations available.

Egyesületünk tagjai hisznek abban, hogy a település élete, fejlődése szempontjából valamennyi lakója kortól és nemtől függetlenül értéket képvisel, valamennyi ember tehetséges, mindössze nem kap teret és támogatást értékeinek és tehetségének a bemutatására, vagy éppen fejlesztésére. Nem szeretnénk leszűkíteni egy tehetségformára a tevékenységünket. Hitünk szerint a tehetség megnyilvánulhat mozgásban, szociális képességekben, művészeti adottságokban vagy éppen átlagon felüli intellektusban. Célkitűzéseink között szerepel a meglévő tehetségpontok regionális szintű összefogása, aktív hálózattá fejlesztése, újabb tehetségpontok kialakítása a Közép-dunántúli Régióban, illetve hangsúlyosnak tartjuk a téma minél szélesebb körű publicitását, társadalmasítását, ezáltal támogatók bevonását. Tevékenységünkben több tehetségterületre fókuszálunk.
Bővebb információ: http://geniuszportal.hu/

 “Vissza a jövőbe” Régiós Családi Nap

There are no translations available.

A hagyományteremtő szándékú kezdeményezés hátterében az egyesület, Székesfehérvár polgármestere, valamint a város és a régió civil szervezetei által képviselt és kiemelkedően fontosnak ítélt értékek húzódtak, mint a feltétel nélküli szeretet, egészségünk megóvása, környezetünk védelme, az esélyegyenlőség megteremtése, egymás kritika nélküli elfogadása és önmagunk kiteljesítése. A 2007. és 2008. évben megtartott rendezvényünkkel hangsúlyozni kívántuk a család és a közösség személyiségformáló szerepének fontosságát, kapcsolódva ez által a május 15-ei nemzetközi családi naphoz.   A rendezvény sikeréhez hasznos ötleteikkel, észrevételeikkel nem csak a város és a régió civil szervezetei, hanem helyi vállalkozások és magánszemélyek is nagyban hozzájárultak. 
Bővebb információ: www.regioscsaladinap.hu