É-L-E-T
Egyesület

vasárnap, április 21, 2019
Deutsch (DE-CH-AT)Hungarian (formal)English (United Kingdom)


Figyelem!

Egyesületünk új bankszámla száma:

10400889-50526766-87691004

Bővebben...

 

Vércukormérés

Szakemberünk segítségével
lehetőség van a vércukor
szűrővizsgálat
igénybevételére.


Bővebben...


É.L.E.T.-infó
2018/1
Vitaminok a természetből - Zöldségek II.

Bővebben ...

É.L.E.T.- infó 2014/2

Vitaminok a természetből

Bővebben...

É.L.E.T.-infó kiadványsorozat

Kiadványsorozatot indítunk
É.L.E.T.-infó címmel.
A kiadványokban sok ember
számára hasznos témákat
dolgozunk fel.

Bővebben...


2015. december 6.
"Karácsonyi ajándékműhely" 2015.

Bővebben ...

Köszöntő

Üdvözöljük az Székesfehérvári
(Regionális)
Ép-Lélek-Egészséges-Test
Közhasznú Egyesület honlapján!

Bővebben...

Címlap

Hírek 2008.

Jó Hír Napja

2008. szeptember 12.

Városház tér

A Hírváró a jóHírhozó havilap szeptember 12-ére meghirdette a JóHír Napját!

Várják mindazon médiaszereplők csatlakozását, akik vállalják, hogy e napon (vagy legalább a nap egy részében) jó híreket sugároznak, illetve közölnek. Kezdeményezésükhöz nemcsak a média, hanem bárki csatlakozhat. Bővebben: www.hirvaro.hu

Csatlakozási szándékukat fejezték ki: É-L-E-T Egyesület; YoRádió; Fehérvár TV; Magyar Vöröskereszt; Első Horváth-Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány; Mi és Te Egyesület; Tiszta Magyarországot Mozgalom; InteretnoStudio Közhasznú Művészeti és Kulturális Alapítvány; Fejérinfo.hu; Albagrafo Kft; Rajkó zenekar; Bíró András költő, író; Lipóti Pékség; Tolcsvay Béla énekmondó; Székesfehérvár Polgármesteri Hivatala. 

CSR Hungary Díj 2008

2008. október 30.

Budapest, Európa Kongresszusi Központ

Az É-L-E-T Egyesület szakemberei által megalkotott Felelősen a Közösségért! Felelősen Fehérvárért! elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program a CSR Hungary Díj 2008 Különdíját kapta. Több mint 30 pályázat érkezett be az először meghirdetett CSR Hungary Díjra különböző kategóriákban (CSR menedzsment nagy-és kis-középvállalkozásoknak, Közös felelősség-stakeholder megoldások, különdíj). Az értékelés a nemzetközileg elfogadott CSP (Corporate Social Performance) modell alapján történt, mely a cégek CSR teljesítményét méri.

Természetesen az egyesület tagjain kívül részt vettek a program megalkotásában, a hozzá tartozó kreatív anyagok megtervezésében olyan szakemberek is, akik a marketing kommunkáció, a vizuális megjelenítés terén mozognak otthonosan.

Az alkotó csapat tagjai: Baranyi Anikó (Polgármesteri Kabinet, marketing kommunikációs tanácsadó); Dori-Horváth Dániel(Neosoft Informatika,fejlesztő); Farkas Tamás ( Polgármesteri Kabinet, tanácsadó, a felelősségi program koordinátora); Kovács András (Absurd Reklámügynökség, tervező grafikus); Lőrincz Réka (Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, Gazdaság és Tudomány Diplomáciai Főosztály ösztöndíjasa); Peschka Judit (Absurd Reklámügynökség, tervező grafikus).

A (térítésmentes) pályázatokat Bíráló Bizottság összetételét tekintve az volt a cél, hogy a gyakorlati üzleti életben, menedzsment rendszerben is jártas tekintélyes szakemberek több területről, több szempontból tudják megközelíteni a társadalmi felelősségvállalást.

A Bíráló bizottság tagjai: Dr. Angyal Ádám egyetemi tanár, Dr. Futó Péter a MGYOSZ elnöke, Dr. Kupa Mihály közgazdász, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke, egykori pénzügy miniszter, Marschall Miklós a Transparency International Ázsia és Közép-Európa regionális igazgatója Dr. Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, Pallaghy Orsolya Fenntartható Fejlődés szakértő, Dr. Szegvári Péter területfejlesztési szakértő és címzetes egyetemi docens, Takács János a Menedzser Szövetség elnöke, Vincze Miklós a VAM Design Center ügyvezető igazgatója. 

Egészségébresztés reggelivel

2008. szeptember 18.

Székesfehérvár - Polgármesteri Hivatal

Székesfehérvár társadalmi felelősségvállalási programjához csatlakozva, a CerbonaZrt. és a Personal Best Kft. Egészségébresztő programjának keretében gyümölcsös reggelit osztottak minden munkába érkező kollégának. A program célja az volt, hogy felhívják a hivatalban dolgozók figyelmet arra, hogy az egészséggel való törődés a munkahelyen is fontos. Az egészséges reggeli csupán egy apró eleme annak, hogyan figyelhetünk oda egészségünkre munka közben is.

Bővebb információ: www.fehervarert.hu

Székesfehérvár Felelősség Napja

2008. szeptember 20.

Az É-L-E-T Egyesület által megalkotott, a fehérváriak közösségi szerepvállalását ösztönző társadalmi felelősségvállalási program szellemiségét követve Warvasovszky Tihamér polgármester - idén ősszel - szeptember 20-ára meghirdette Székesfehérvár Felelősség Napját. Ezen a napon, a területi képviselők vezetésével mindenki saját belátása, saját anyagi lehetőségei, fizikai állapota, segítő szándéka szerint jót cselekedhet a városrészért, az ott élő emberekért.

Az őszi nagytakarításnak (szeptember 20) lesz egy tavaszi párja is. Az időpontot a polgármesteri hivatal munkatársai később fogják egyeztetni a területi képviselőkkel.

A felelősségi program nem csak a szűkebb környezetre koncentrál, hanem az egész városra, valamennyi fehérvárira, hiszen Székesfehérvár mindannyiunk otthona. Mindannyian felelősek vagyunk érte.

Bővebb információ: www.fehervarert.hu

2008. szeptember 20.

Komposztálás és környezetbarát életvitel
Székesfehérvár

A komposztálással csökkenti az élete során kitermelt hulladék mennyiségét. Miután csökkentette (azaz komposztált), a komposztot újrahasznosíthatja a kiskertjében. Ezt követően a komposzt az, ami újra feldolgozza a tápanyagokat, amelyek ezzel belekerülnek a talajba és a növényekbe. Most már bizonyára világos, hogy miért tartja számon a kormány a komposztálást az újrafelhasználás egyik módjaként. A növényfejlődés megindul, és a környék egészsége és esztétikai étéke is helyreáll.

Napjainkban egyre több az ökológiailag tájékozott fiatal, akik nagyszerű segítséget jelenthetnek az otthoni komposztálásban. Pedagógiailag helyes, és a gyerekek számára is érdekes feladat, ha nekik kell a konyhai maradékokat tartalmazó vödröt a komposztládához szállítani és ott kiüríteni. A feladaton keresztül egyszerre kel életre előttük a természet és a biológia csodálatos világa, hiszen a szemük előtt fog a múlt heti maradék gazdag földdé változni.

Az ARISZ által elindított "Mutass jó példát" programsorozat keretében az együttműködő partnerek most a nyugdíjasokat szólították meg. Az Esélyegyenlőségi Hónap keretében a szervezők mintegy 120 nyugdíjasnak kívánnak térítésmentesen komposztkeretet, tájékoztató anyagokat biztosítani.

Bővebb információ: www.fehervarert.hu

A Hírváró kiadója Felelősen Fehérvárért!

2008. május

A Hírváró a JóHírhozó havilap kiadója is csatlakozni kíván az É-L-E-T Egyesület által megalkotott és Székesfehérvár polgármestere által elindított társadalmi felelősségvállalási programhoz. A havilap, szeptember 12-én, a Jó Hír Napján szeretne átadni Székesfehérvár óvodásainak és kisiskolásainak egy környezetvédelmi tájékoztató és nevelő szándékú kiadványt.

Kezdeményezésük lényege, hogy a városban élő, dolgozó vállalkozók hozzanak létre olyan termékeket, szolgáltatásokat (vagy nevezzenek át már meglévőket), amelyek a Fehérvárért nevet viselik. Lehet ez például cukrász-vagy péktermék, vagy valamilyen szolgáltatás, szolgáltatási csomag is. Ennek lényege, hogy a bevétel általuk meghatározott részét egy elkülönített alapba fizetnek be, amelyet a lap kiadója, a Könyves Kálmán Közhasznú Horváth-Magyar Kulturális Alapítvány kezel. A kiadó, a befolyt összegből fogja elkészíttetni szakemberek bevonásával a gyermekeknek szóló kiadványt.

Részletes információ: www.fehervarert.hu

További cikkeink...

1. oldal / 5

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért!

Hosszú hónapok szakmai
munkáját követően, 2008. február 19-én, az
É-L-E-T Egyesülettel karöltve,
a város polgármestere útjára indította a
Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért!
programot.

Bővebben...

Felelősen Gondolkodó Önkormányzati Közösségek oldala

A Felelősen Gondolkodó Önkormányzati Közösségek segítik és mozgósítják a település intézményeit, vállalatait, vállalkozásait, társadalmi és civil szervezeteit.
 
Bővebben...

 Fehérvárért Tehetségpont®

Egyesületünk tagjai hisznek abban,
hogy a település élete, fejlődése szempontjából
valamennyi lakója kortól és nemtől
függetlenül értéket képvisel.

 Bővebben...

“Vissza a jövőbe” Régiós Családi Nap

A hagyományteremtő szándékú
kezdeményezés hátterében az
egyesület, Székesfehérvár polgármestere,
valamint a város és a régió civil szervezetei
által képviselt és kiemelkedően
fontosnak ítélt értékek húzódtak.

 Bővebben...